Black-Out Bash II (2014)

Affiche 2014
( Made by: Sara Decat )


XENTRIX

Met gepaste trots kunnen we zeggen dat de legendarische thrashmetallers Xentrix het festival zullen afsluiten. Dat de heren helemaal terug zijn van weggeweest, bewezen ze deze zomer met hun energieke optreden op Alcatraz Metal Festival. Opgericht in 1988 veroorzaakte ze heel wat deining in het metalwereldje. Shattered Existence (1989) en For Whose Advantage (1990) groeiden uit tot klassiekers in het genre. Door een aantal tegenvallers en strubbelingen bleef het jaren stil rond de band. Maar in 2013 pikten ze de draad terug op en staan ze er opnieuw om de jonge garde te tonen how it’s done.

Facebook
Official website


ANGELUS APATRIDA

Angelus Apatrida’s eerste officiële album Evil Unleashed werd erg gesmaakt in thuisland Spanje, en opvolger Give ‘Em War maakte van hen een belangrijke vertegenwoordiger van de “The New Wave of Spanish Thrash Metal”. Het leverde hen in 2009 een wereldwijde deal op met Century Media Records. Kort daarna verscheen Clockwork, waarmee ze een plaats veroverden in de officiële Spaanse hitlijsten. Het laatste studioalbum The Call is hun meest uitgekiende tot hiertoe en bracht hen opnieuw binnen in de top 20 van de Spaanse officiële charts.

Facebook
Official website


PREMATORY

Leuvense thrashers die sinds 2007 timmeren aan een stevige reputatie in de ondergrondse scene. Dankzij hun eerste EP “Suiciety” stonden ze al in het voorprogramma van Warbringer, F.K.U en Dr. Living Dead. Via het platencontract met het Italiaanse Punishment 18 Records brachten ze hun eerste langspeler “Corrupting Influence” uit, waarmee ze zich kritisch uitlaten over hedendaagse politieke en sociale problemen. Energieke show verzekerd!

Facebook


CIZIN

Deze vierkoppige band uit Aalst timmert sinds de demo “Leading Nation” steeds verder aan de weg. Ze zijn beïnvloed door grootheden zoals Toxik, Kreator, Death, Forbidden en Slayer, een garantie voor een pittig potje metal op 1 November!

Facebook


BLOODROCUTED

De Vlaams-Brabanders die bij het kiezen van hun bandnaam duidelijk de mosterd haalden bij de gelijknamige songtitel van Dethklok, brachten in 2013 een eerste langspeler uit, “Doomed to Annihilation”. Een jaar later volgde de demo “Persecution of the Misanthrope”. Get ready to be bloodrocuted!

Facebook


SOLID BLACK

Ex-leden van Antagonizer en Interfear staken in 2012 de koppen bij elkaar en richtten de metalformatie “Solid Black” op. Beïnvloed door bands zoals Exodus, Testament, Pantera en Sepultura kozen ze voor een stevige portie thrash met groovy invloeden. Het is pas sinds 2014 dat ze dit ook live delen met de rest van de wereld. Hou ze in de gaten, hier hoor je vast nog meer van.

Facebook