Black-Out Bash III (2015)


(By: Nico Cluckers)


Deuren gaan open om 15u30, afterparty van 01u00 tot 03u00
TIJD BAND
(klik op de naam voor meer info)
16u00 - 16u30 ORGANISED CHAOS (BE)
17u00 - 17u45 INDEMNITY (BE)
18u15 - 19u15 EXPERIENCED?!? (BE)
19u45 - 20u45 HYADES (IT)
21u30 - 22u45 OSTROGOTH (BE)
23u30 - 01u00 ANGEL WITCH (GB)ORGANISED CHAOS

Ajuinen met het metalhart op de juiste plaats. Deze 5-koppige Aalsterse band maakt sinds januari 2012 Vlaanderen onveilig met hun spitse heavy metal. Onlangs werd hun eerste EP Hell in Paradise gereleaset, en stonden ze in het voorprogramma van Satan. Ze catalogeren hun muziek onder de zelfverzonnen noemer “Microwave of Belgian Heavy Metal” MWOBHM, aangezien hun invloeden zowat overal te vinden zijn.

Facebook
Official website
YouTube


INDEMNITY

Indemnity is een 5-koppige Thrashmetal band uit Denderleeuw, die sinds 2005 met hun Thrashmetal / D-Beat stijl bekend raakten in zowel de metal- als in de punkscene.
Je kan dus telkens een variatie van verschillende stijlen terugvinden in hun muziek, wat een mooi resultaat kan opleveren!

Facebook
Official website


EXPERIENCED?!?

Experienced?!? is een ambitieuze hardrock band uit Aalst. Hun missie luidt dan ook : “bringing back the sex, drugs and rock ‘n’ roll from the early days”. Hun rake performances vielen eerder al in de smaak in Hongarije en Roemenië waar ze optraden voor MTV. In 2010 speelden ze zelfs de finale van "The Global Battle of The Bands" in Maleisië.
Met hun nieuwe album "Got Something To Say?" zijn ze klaar om de wereld te veroveren.

Facebook
Official website
YouTube


HYADES

Hyades is een Italiaanse Thrashmetal band die ontstaan is in 1996 en negen jaar later (2005) wereldwijde aandacht kreeg met de release van hun debuutalbum "Abuse Your Illusions".
Ze brengen een perfecte mix van Europese- en Amerikaanse old-school Thrash Metal en in 2008 werden ze zelfs opgenomen in de "Top 30 Thrash Metal Bands" (alive and kicking) van het Metal magazine "Metal Hammer UK".
We zijn blij Hyades voor de tweede keer in Geraardsbergen te mogen verwelkomen, op het podium van Black-Out Bash III !

Facebook
Official website
YouTube


OSTROGOTH

Ostrogoth is een old-school heavy metal band, gevestigd in Gent, België. De band schrijft, speelt en neemt hun eigen muziek op sinds het begin van de jaren '80.
Beïnvloed door klassieke bands als Iron Maiden, Judas Priest, MSG en Scorpions streeft Ostrogoth ernaar om kwaliteitsvolle en harmonische melodieën te schrijven, gecombineerd met pounding drums en groovy baslijnen.

Facebook
Official website
YouTube


ANGEL WITCH

Met deze Britse band hebben we direct weer een klepper van formaat te pakken. Angel Witch begon in 1977 als deel van de New Wave of British Heavy Metal en behaalde hun eerste mainstream succes met de song "Baphomet".
Kort na het tekenen bij platenlabel "Bronze Records" maakten ze hun self-titled debuutalbum "Angel Witch". Het album wordt door velen beschouwd als één van de meest opmerkelijke van de New Wave of British Heavy Metal.
Er zijn doorheen de jaren redelijk wat line-up changes geweest, maar de band heeft het overleefd en is nu klaar om Black-Out Bash te verrassen met een goede portie oldschool Heavy Metal!

Facebook
Official website