Black-Out Bash IV (2016)


(By: Nico Cluckers)
Deuren gaan open om 15u30, afterparty van 01:00 tot 04:00
TIJD BAND
(klik op de naam voor meer info)
16:00 - 16:30 HOPE ERODES (BE)
17:00 - 17:45 MALISM (BE)
18:15 - 19:15 THE BLACK TARTAN CLAN (BE)
19:45 - 20:45 SPOIL ENGINE (BE)
21:30 - 22:45 GAMA BOMB (IE)
23:30 - 01:00 EVILE (GB)HOPE ERODES

De winnaars van onze allereerste editie van Black-Out Jam!
Hope Erodes is een Belgische metalcore band met roots in het Kempische Zoersel, Brecht, Wuustwezel en Oostmalle. De eerste tekenen van leven dateren van 2010, maar toch duurde het nog tot begin 2013 voor Hope Erodes zijn huidige, vaste bezeting gevonden had.
De verschillende achtergronden en ervaringen van de bandleden bij onder andere Last Star Down, Horny Moses, Convict, Band Marginal en Brutal Exposure geven Hope Erodes zijn eigen kenmerkende sound: een eerlijke en onversneden mix van metal en hardcore.
Facebook Official website YouTube

MALISM

Malism is een 5-ledige groep thrashers afkomstig uit Geraardsbergen en bestaat al sinds eind 2012. Ze hebben hun gelijknamige debuut-EP in eigen beheer uitgebracht in augustus 2015.
De EP werd opgenomen in MotorMusic Studio's en bestaat uit 4 tracks: Trip, The Cause, Hamunaptra en Ancient Nightmares.
Facebook Official website YouTube

The Black Tartan Clan

The Black Tartan Clan is een Belgische "Keltische punk rock band", opgericht in 2008, door MacTouche en MacPië, met als droom het creëren van een band die melodieuze punk rock combineert met Keltische traditionele klanken en instrumenten, zoals Highland doedelzak en banjo.

Om in de voetsporen te treden van een aantal van hun favoriete bands zoals de Dropkick Murphys en The Real McKenzies, bracht de band haar eerste demo uit in 2008.

Met 5 cd's en 2 EP's, en meer dan 200 shows in België en de rest van Europa, heeft The Black Tartan Clan een sterke reputatie opgebouwd als een live band en heeft ook een groeiende fanbase over de hele wereld.

Facebook Official website YouTube

SPOIL ENGINE

Spoil Engine is een 5-delige metal band uit België, dat een mix brengt van metalcore en melodieuze thrash metal.
De band werd opgericht in 2004 en heeft in 2009 als eerste Belgische band in de voorbije 20 jaar getekend bij platenlabel Roadrunner Records. Spoil Engine heeft al op veel grote festivals gespeeld, zoals Graspop Metal Meeting, Pukkelpop, Masters At Rock, Suikerrock, ...
In 2014 besloot zanger Niek Tournois de band te verlaten en iets later werd hij vervangen door Iris Goessens, wat ervoor zorgde dat Spoil Engine plots een female fronted metalband werd.
Facebook Official website YouTube

GAMA BOMB

Gama Bomb is een thrash metal band uit Ierland, dat werd opgericht in 2002 en zingt over zombies, kannibalisme, oorlog, spoken, en nog veel meer. Enkele van de bands die hun beïnvloed hebben zijn: Nuclear Assault, Kreator, Agent Steel en Sodom.
De band heeft in het verleden reeds live gespeeld met Tankard, Sabbat, Onslaught, Machine Head, en vele andere grote namen.
Facebook Official website YouTube

EVILE

Evile is een Britse thrash metal band, opgericht in 2004 in de stad Huddersfield. Oorspronkelijk zou de band "Exile" gaan noemen, maar aangezien er al veel bands bestonden met die naam, ze besloten te gaan voor de naam "Evile".
Hun debuut album, 'Enter The Grave' werd wereldwijd uitgebracht in 2007 en was geliefd bij fans én bij critici.
De muziek van Evile is vooral beïnvloed door bands zoals Exodus, Annihilator, Overkill, Megadeth, Testament, Pantera en Sepultura.

Tot nu toe heeft Evile vier albums uitgebracht: 'Enter The Grave', 'Infected Nations', 'Five Serpent's Teeth' en 'Skull ".

Facebook Official website YouTube